Permakultúra-híreinket egy ideje nem frissítettük, ennek is megvan az oka. A szüretelések (!!! és nem a kerti gyomlálások) úgy felszaporodtak, hogy százával jönnek le a cukkinik, a TV-paprikák, chilik, paradicsomok és még hosszasan sorolhatnánk a kínálatot, mely a Kosárközösségünkben ugyan kaphatóak, de még így is túltermelésben vagyunk. Így kezdődött minden….
A Gourmet & Delicious márka elkezdte hódító útját a magyar konyhákban. A kibővült termékkínálat és az ínycsikalndozó finomságok hamar rabul ejtették a kóstolók szívét és a nagy sikerű kecskeméti Hírös Héten való megjelenésünk csak a kezdet volt.
A már korábban DesszertTésztaként ismert tésztacsaládunk is hozzácsatlakozott a G&D-hez, és megújult arculattal immáron teljesen gluténmentes tésztából készült száraztészta-különlegességeket mutatunk be az OMÉK 2017-es kiállításán. A szokásos módon lehet kóstolni, illatot venni a mesés csokoládés, fahéjas, medvehagymás vagy épp fűszerpaprikás tésztáinkból. A formavilág is bővült, hiszen mind pennénk, mind makarónink, spagettink is lesz már a kínálatban.
Hogy mi lesz még?
Tésztamártások során alkottuk meg, hogy a nálunk vásárolt tésztákhoz a vegyzsermentes gazdaságunkból származó zöldségeket is magaddal vihesd, öntetek, szószok, chutneyk formájában. Éesz vadas mártásunk, zakuszkánk, lecsónk, mexikói mártás és a sokak kedvence torilla mártás fokhagymás borsosan.
Akik követik Facebook oldalunkat, már biztos látták, hogy lesznek teáink és fűszerkeveréeink is, mely szintén gazdaságunk permakultúrás kertjéből kerül ki. A kerti finomságokat aszaljuk, szárítjuk és teakeverékként alkotjuk újjá.
Ugye érdemes kilátogatni hozzánk az OMÉK-ra?
Mikor? 2017. szeptember 19-24.
Hova: Hungexpo, 1101 Budapest Albertirsai út 10.
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!