Március közepétől kezdődik a kucsmagomba szezon, árnyas nyárfás ligeterdőkben rengeteget lehet találni. Mi is pár óra séta leforgása alatt 3 kg cseh kucsmagombát gyűjtöttünk, így a mai fenséges lakománknak ez volt az alapja. Hogy mit főztünk belőle? Itt vannak a receptjeink!
Előételnek…
Sonkával, sajttal, paradicsommal töltött kucsmagomba fejek
Hozzávalók:
4-5 nagyobb cseh kucsmagomba kalap
Tölteléknek:
5 szelet vékonyra vágott sonka
5 félbevágott koktélparadicsom
5 szelet sajt
Panírozáshoz:
1 tojás
3 ek. Királybúza liszt (de más liszt is megfelelő)
Levesnek…
Tejszínes kucsmagomba krémleves
Hozzávalók:
15-20 db cseh kucsmagomba apróra vágva
1 fej vöröshagyma
3 karika hegyes erőspaprika
3 ek. tejföl vagy tejszín
1 tk. őrölt pirospaprika
pár szem borókabogyó
bors
só
Főételnek…
Mustáros, tejszínes kucsmagombapörkölt, rizzsel
Hozzávalók:
50 db cseh kucsmagomba
2 fej vöröshagyma
1 db közepes paprika
3 ek. tejföl vagy tejszín
5 db koktélparadicsom félbevágva
1 ek. mustár
1 tk. borókabogyó
só, bors
3 ek. almaecet
2 ek. zsír vagy olaj
Köretnek:
Rizzsel vagy sültkrumplival ajánljuk.
Savanyúságnak kiváló az almapaprika, savanyú uborka is.
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!