Ki szeretne saját zöldséget és gyümölcsöt enni egész évben? Mindezt fenntartható módon megtermelni, az öko-logikus szemlélettel, a legkevesebb befektetett munkával?
Előadásunkban a permakultúrás és mélymulcsos technika ötvözetéről lesz szó, biológiai növényvédelemről, a humuszképzésről a problémásabb talajtípusokon (pl. homok), alternatív növénykultúrákról, emberkímélő gazdálkodásról, no-till technológiáról és rengeteg hasznos, egymással összefüggő lehetőségről.
A mai rohanó és időhiányos világunkban fontos, hogy a minőségi élelmiszerek megtermelése mellett jusson idő ÉLNI is. Az általuk bemutatott technológia lehetőséget ad erre is, hogy viszonylag kis felületen nagy termésmennyiség legyen elérhető, mégis embert és környezetet kímélő módon.
Az előadást a Kertportál Magazin szervezi, előadóinkat már ismeritek: Varga Szabolcsot és Vargáné Topor Erikát.
Szabolcs és Erika mögött már több, mint 15 év szakmai tapasztalat van, saját gazdaságukban ez lesz a harmadik szezonjuk saját fél hektárjukon, amit egy elég nehezített pályán: a futóhomokon való gazdálkodásban végigcsináltak eredményesen. Gazdaságukban annyi többletzöldség és gyümölcs terem, hogy kistermelőként rengeteg gourmet finomságot állítanak elő a zöldségpástétomoktól, lekvárokon át a chili szószig. Emellett tésztakülönlegességeiről is ismerhetitek őket, ahol a legkülönfélébb ízesítésekkel is találkozhattok. Alapanyagaik hatalmas százalékát saját gazdaságuk állítja elő, mind vegyszermentes zöldségből, gyümölcsből készülnek, tartósítószerek és ízfokozók nélkül.
Várunk szeretettel, ha Téged is érdekel a kisebb felületeken történő gazdálkodás, akár gazdaságod van, akár házikerti veteményesed.
Helyszín: Budapest, pontosítás később (Várhatóan MagnetHáz)
Időpont: 2018. április 6. (péntek) 18 órától
Belépődíj: 1000 Ft (várhatóan, de még függ a helyszíntől)
További kérdéseket itt vagy az info@kertportal.hu címen tehetsz fel.
Szervező: www.kertportal.hu
Az esemény Facebook oldalát ITT ÉRED EL!
Kiket várunk nagy szeretettel:
Akik kis felületen szeretnének hatékonyan termelni
Akik házikertben gazdálkodnak pár négyzetméteren
Akik még nem gazdálkodnak, de egy átfogó képet szeretnének kapni, hogyan működik egy ilyen kis rendszer
Akik embertkímélő technológiát akarnak megismerni az alapoktól kezdve (no-till, mélymulcs, permakultúra, …)
Akik a környezetterhelésüket minimálisra szeretnék csökkenteni
Akik olyan környezetbarát technológiát keresnek, ahol a növényvédelemben (és állattartásban is) biológiai alapokon van a hangsúly
Akiknek lepusztult talajéletük van és javítani szeretnének rajta
Akik életerős növényeket, magas beltartalmi értékű élelmiszereket szeretnének maguknak termelni, vegyszerfelhasználás nélkül
Akik nem értik miért nem tudják megvédeni növényeiket a kártevőktől, és más károsítóktól, pedig permeteznek és permeteznek…
Ha csak közösségi kertben gazdálkodsz egy csipetnyi területen, Neked is érdekes lehet, hiszen ott is igaz, hogy kevés időt tudsz rászánni a kertészkedésre, és a fenntarthatóság Nálad is elengedhetetlen….
…de ha csak Velünk szeretnél találkozni, mert már régóta vágytál rá, akkor is várunk tárt karokkal!
Mit hozz magaddal?
Ha vannak kérdéseid, szedd össze, az előadás végén ha még maradt benned kérdés, megválaszoljuk.
Papírt és tollat, mert valószínűleg sok hasznos dolgot fogsz hallani, és le akarod majd írni.
Víz/tea: olyan helyet keresünk, ahol van büfé, de célszerű magaddal hozni, hogy az előadás közben is tudj inni, enni, hogy ne lankadjon a figyelmed 🙂 De hidd el enélkül sem fog, csak biztos, ami biztos 🙂
HA TETSZETT ÍRÁSUNK, OSZD MEG BARÁTAIDDAL, ISMERŐSEIDDEL IS FACEBOOKON VAGY INSTAGRAMON!
KÉRDÉSED VAN? FÓRUMUNKAT A FACEBOOKON TALÁLOD!
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE HASZNOS TARTALMAKÉRT!